Maalaisapteekista yksilöllisesti

Ajankohtaista

 • 31.05.2021
  Juhannus- keskikesän juhla on kohta täällä!

  Juhannuksena olemme avoinna pe 25.6.  Klo: 9.00-12.00, la ja su suljettu.

  Aurinko ja hyttyset kuuluvat kesään..

  Auringosta voi nauttia huoletta, kunhan aurinkosuoja on kunnossa. Useimmat muistavat suojata vartalon ihon, mutta muista, että myös esimerkiksi kasvot ja silmänympärysiho kaipaavat omat tuotteensa! Auringolta suojautuminen estää ihon palamista ja ennenaikaista vanhenemista sekä vähentää ihosyövän riskiä. Viisaan pukeutumisen ja suoran keskipäivän paahteen välttelemisen lisäksi järkevä suojaa ihonsa hyvillä UV-suojatuotteilla.

  Hyönteisten pureman tai piston jälkihoitoon on tarjolla sekä lääkkeettömiä, viilentäviä ja rauhoittavia, iholle levitettäviä tuotteita sekä lääkkeelliset antihistamiini- sekä hydrokortisonivoiteita.

  Varaudu kesään, poikkea apteekilla!

  Kesälauantaisin palvelemme pidennetyllä aukiololla, kello 9-15.

  Lue lisää
 • 04.05.2021
  Laajennamme palveluja - annosjakelu apteekista

  Koneellisessa annosjakelussa perinteinen lääkkeiden jakelu dosettiin korvataan erityisen robotin suorittamalla lääkejakelulla. Siinä asiakkaalle toimitetaan kerralla kahden viikon lääkeannos nauhana, jossa ovat peräkkäin esim. Ma aamulääkkeet – ma päivälääkkeet – ma iltalääkkeet – ti aamulääkeet jne. Kun lääkerulla lähenee loppuaan, tilataan uudet lääkkeet apteekilta.

   

  Lääkkeiden mukana seuraa aina annostuskortti, josta näkee kyseisen lääkejakson sisällön – tämä lista on helppo ottaa vaikka lääkärille mukaan. Tutkimusten mukaan annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta, sillä ihmisten tekemät inhimilliset jakeluvirheet jäävät pois. Lisäksi annosjakeluasiakkaan kokonaislääkityksen arvioidaan erikseen sekä hoitavan lääkärin että apteekin toimesta, mikä usein parantaa lääkityksen tarkoituksenmukaisuutta ja turvallisuutta. Apteekki myös huolehtii annosjakelussa mukana olevien lääkkeiden reseptien uusimisesta.

   

  Annosjakelu myös yleensä vähentää asiakkaiden lääkekuluja, sillä tarkastuksen yhteydessä arvioidaan lääkityksen tarpeellisuutta ja taloudellisuutta (esim. kelakorvaukset), lääkkeet jaetaan edullisinta vaihtoehtoa käyttäen ja asiakkaalta veloitetaan vain toimitetuista lääkkeistä (2 viikon erä kerrallaan). Näin kotiin ei lääkityksen muuttuessa kerry useita vajaita lääkepakkauksia.

   

  Lääkkeiden koneellinen annosjakelu sopii henkilöille, joilla on esim. runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä annostelussa. Olemme aloittaneet annosjakeluyhteistyön Kolmostien Terveyden kanssa, koskien alueen kotihoitoa ja hoitokoteja. Lisäksi tarjoamme palvelua myös yksityisille ihmisille. Jos kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä apteekkiin!

   

  Lue lisää:

  https://www.apteekki.fi/apteekki-palvelut/annospussipalvelu

  https://www.oma-annos.fi/potilaalle/

  Lue lisää
 • 19.03.2021
  Tervetuloa lomalle Kihniöön!

  Lomalla Kihniössä?


  Mökillä Kihniössä on mukava rentoutua, lomailla ja irrottautua arjen ympyröistä. Kihniössä on noin 600 ulkopaikkakuntalaisten omistamaa loma-asuntoa. Tämä näkyy kunnan yleisilmeessä, varsinkin loma-aikoina. Usein mökkiläisyys on myös vaihtunut vapaa-ajan asuntoon, perinteisten mökkien taso on noussut ja niissä vietetään pidempiäkin aikoja.

  Me apteekilla haluamme tehdä osamme, että kaikkien oleskelu Kihniössä sujuu hyvin. Tavallisin mökkiläisten ongelma ovat kotiin unohtuneet lääkkeet. Tai jokin lääke loppuu ajateltua aiemmin. Osan lääkkeistä voi huoletta tauottaa pariksi päiväksi, osan kohdalla se ei ole järkevää hoitotasapainon kannalta. Osan lääkkeistä voi hetkellisesti korvata itsehoidon valmisteilla. Joidenkin lääkkeiden kohdalla tauot ovat ehdottoman kiellettyjä. Näistä me apteekilla keskustelemme mökkiläisten kanssa - usein on parempi kysyä neuvoa kuin tehdä itse olettamuksia.

  Onneksi sähköiset reseptit takaavat, että reseptit ovat nykyisin aina mukana. Ne eivät unohdu kotiin. Lisäksi puhelimella saa tarvittaessa yhteyden kotiseudun terveyskeskukseen. Näissä me autamme.

  Apteekilla asioiminen on myös vaivatonta – meille on helppo tulla ja jonotukseen ei kulu aikaa. Väljät tilat mahdollistavat turvavälien pitämisen. Lisäksi olemme tehostaneet pintojen desinfiointia. Halutessaan voi myös soittaa ja puhelimmella hoitaa asioita ennakkoon- silloin lääkkeet on nopea vain noutaa apteekilta.


  Paremman palvelun takaamiseksi pyrimme myös lisäämään pitkien viikonloppujen aukioloja. Ajantasaiset aukiolot päivitämme aina nettisivuillemme tai facebookkiin.


  Tervetuloa lomalle Kihniöön!

  Lue lisää
 • 12.03.2021
  Uusi Terveydeksi!-lehti on julkaistu

  Vuoden ensimmäinen Terveydeksi!-lehti on täällä, nappaa se mukaasi käydessäsi apteekissa.


  Lehden välissä on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean laatima LOTTA-lista, joka on työkalu oman lääkityksesi kotiarviointiin. Lista on tarkoitettu yli 65-vuotiaille ja sen avulla voit itse tarkistaa onko lääkehoitosi kunnossa. Listassa kysytään käytkö eri lääkäreillä, puuttuuko sinulta ajantasainen lääkelista, onko sinulla haittavaikutuksia, oletko epävarma kuinka kauan lääkehoitosi jatkuu, onko lääkkeittesi käyttö vaikeaa ja joudutko tinkimään rahatilanteesi takia lääkkeistäsi. Jos vastaat useaan kysymykseen "kyllä" tai "en osaa sanoa" on suositeltavaa, että olet yhteydessä apteekkiin tai hoitavaan lääkäriisi.

  Lue lisää
 • 08.02.2021
  Lääkehoidon arviointipalvelut Kihniön apteekista

  Onko sinulla paljon lääkkeitä ja arkea haittaava vaiva kuten huimaus tai yleiskunnon lasku. Epäiletkö vaivan

  johtuvan lääkkeistäsi? Lääkehoidon arvioinnilla se voidaan selvittää yhdessä.
  Lääkehaitta voi ilmetä, kun uusi lääke lisätään lääkitykseen tai iän karttuessa
  ennen hyvin sopinut lääke alkaa aiheuttaa ongelmia. Lääkehaittojen lisäksi lääkehoidon
  arvioinnissa selvitetään myös käyvätkö lääkkeesi keskenään yhteen, ovatko ne
  edelleen sopivia ikääsi nähden ja voisiko lääkehoidossa tehdä rahallista
  säästöä. Arviointiin kuuluu haastattelu ja saat arvioinnista kirjallisen
  raportin.

  Kihniön apteekista on saatavilla lääkehoidon arvioinnista kolme eri tasoa. Laajempi arviointi ja
  kokonaisarviointi on tarkoitettu henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä ja epäilevät
  lääkehaittaa. Ota yhteyttä puh. 040-1987215 ja kysy lisää.

  Lääkehoidon tarkistus 20 € Lääkehoidon arviointi 90 € Lääkehoidon kokonaisarviointi 200 €

  Laboratorio- tai lääkärikäynnit eivät sisälly hintaan

  Lue lisää
 • 24.11.2020
  Elintarvikevalvonnan tarkastus

  Ravintoloiden eteisaulassa  näkee usein hymyileviä naamoja - nyt tälläinen on meidänkin tuulikaapissa nähtävillä.


  Oiva-hymynaamoilla tiivistetään asiakkaille terveystarkastajan tarkastuskäynnin raportti. Se kertoo asiakkaille tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta.

  Apteekilla tarkastus tuli ajankohtaiseksi muuton jälkeen. Terveystarkastaja kävi läpi tiloja ja toimintaamme elintarviketurvallisuuden näkökulmasta. Samalla pohdittiin kehityskohteita tulevaisuuteen ja erilaisia vaihtoehtoja.


  Uudistetut tilat selvittivät kuitenkin tarkastuksen vaivatta, ja terveystarkastajan arvioin mukaan apteekkimme elintarviketurvallisuus oli oivallisella tasolla, täysillä hymynaamoilla

  Raportti on, sääntöjen mukaan, nähtävillä apteekin sisäänkäynnin yhteydessä.
  Lue lisää
 • 16.10.2018
  Miksi lääkkeitä ei voi palauttaa

  MIKSI LÄÄKKEITÄ EI VOI PALAUTTAA?

  Vaikka lääkepakkaus olisi edellispäivänä ostettu ja yhä avaamaton, apteekki ei voi korvata palautetun lääkkeen hintaa asiakkaalle. Lääketurvallisuussyistä palautettua lääkettä ei voida laittaa uudelleen myyntiin.

  Apteekki on vastuussa myymiensä lääkkeiden laadusta ja siitä, että lääkkeitä on ennen asiakkaalle luovuttamista säilytetty ainoastaan apteekissa, lääketukkukaupassa ja lääke­tehtaassa.

  Lääketurvallisuutta kehitetään edelleen. Helmikuusta 2019 lähtien EU-maissa myytävissä reseptilääkepakkauksissa on oltava aitouden takaava turvamerkintä. Se varmistaa, että asiakkaat eivät saa väärennettyjä resepti­lääkkeitä apteekista. Valmistaja laittaa lääketehtaalla resepti­lääkepakkaukseen turvamerkinnät eli yksilöivän koodin ja peukaloinnin estävän mekanismin. Apteekit tarkistavat turva­ominaisuudet siinä vaiheessa, kun toimittavat lääkkeet asiakkaille.

  Vaikka lääkkeistä ei saa rahaa takaisin, ympäristön kannalta on tärkeää toimittaa käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin asianmukaisesti hävitettäviksi.

  Kuva: Pexels

  Julkaistu: Terveydeksi! 3/2018

  Lue lisää

Kihniön apteekki

   Kihniöntie 16

39820 KIHNIÖ

   03 448 4214

   kihnion.apteekki@apteekit.net

www.kihnionapteekki.fi