Maalaisapteekista yksilöllisesti

Ajankohtaista

 • 19.03.2021
  Tervetuloa lomalle Kihniöön!

  Lomalla Kihniössä?


  Mökillä Kihniössä on mukava rentoutua, lomailla ja irrottautua arjen ympyröistä. Kihniössä on noin 600 ulkopaikkakuntalaisten omistamaa loma-asuntoa. Tämä näkyy kunnan yleisilmeessä, varsinkin loma-aikoina. Usein mökkiläisyys on myös vaihtunut vapaa-ajan asuntoon, perinteisten mökkien taso on noussut ja niissä vietetään pidempiäkin aikoja.

  Me apteekilla haluamme tehdä osamme, että kaikkien oleskelu Kihniössä sujuu hyvin. Tavallisin mökkiläisten ongelma ovat kotiin unohtuneet lääkkeet. Tai jokin lääke loppuu ajateltua aiemmin. Osan lääkkeistä voi huoletta tauottaa pariksi päiväksi, osan kohdalla se ei ole järkevää hoitotasapainon kannalta. Osan lääkkeistä voi hetkellisesti korvata itsehoidon valmisteilla. Joidenkin lääkkeiden kohdalla tauot ovat ehdottoman kiellettyjä. Näistä me apteekilla keskustelemme mökkiläisten kanssa - usein on parempi kysyä neuvoa kuin tehdä itse olettamuksia.

  Onneksi sähköiset reseptit takaavat, että reseptit ovat nykyisin aina mukana. Ne eivät unohdu kotiin. Lisäksi puhelimella saa tarvittaessa yhteyden kotiseudun terveyskeskukseen. Näissä me autamme.

  Apteekilla asioiminen on myös vaivatonta – meille on helppo tulla ja jonotukseen ei kulu aikaa. Väljät tilat mahdollistavat turvavälien pitämisen. Lisäksi olemme tehostaneet pintojen desinfiointia. Halutessaan voi myös soittaa ja puhelimmella hoitaa asioita ennakkoon- silloin lääkkeet on nopea vain noutaa apteekilta.


  Paremman palvelun takaamiseksi pyrimme myös lisäämään pitkien viikonloppujen aukioloja. Ajantasaiset aukiolot päivitämme aina nettisivuillemme tai facebookkiin.


  Tervetuloa lomalle Kihniöön!

  Lue lisää
 • 12.03.2021
  Uusi Terveydeksi!-lehti on julkaistu

  Vuoden ensimmäinen Terveydeksi!-lehti on täällä, nappaa se mukaasi käydessäsi apteekissa.


  Lehden välissä on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean laatima LOTTA-lista, joka on työkalu oman lääkityksesi kotiarviointiin. Lista on tarkoitettu yli 65-vuotiaille ja sen avulla voit itse tarkistaa onko lääkehoitosi kunnossa. Listassa kysytään käytkö eri lääkäreillä, puuttuuko sinulta ajantasainen lääkelista, onko sinulla haittavaikutuksia, oletko epävarma kuinka kauan lääkehoitosi jatkuu, onko lääkkeittesi käyttö vaikeaa ja joudutko tinkimään rahatilanteesi takia lääkkeistäsi. Jos vastaat useaan kysymykseen "kyllä" tai "en osaa sanoa" on suositeltavaa, että olet yhteydessä apteekkiin tai hoitavaan lääkäriisi.

  Lue lisää
 • 08.02.2021
  Lääkehoidon arviointipalvelut Kihniön apteekista

  Onko sinulla paljon lääkkeitä ja arkea haittaava vaiva kuten huimaus tai yleiskunnon lasku. Epäiletkö vaivan

  johtuvan lääkkeistäsi? Lääkehoidon arvioinnilla se voidaan selvittää yhdessä.
  Lääkehaitta voi ilmetä, kun uusi lääke lisätään lääkitykseen tai iän karttuessa
  ennen hyvin sopinut lääke alkaa aiheuttaa ongelmia. Lääkehaittojen lisäksi lääkehoidon
  arvioinnissa selvitetään myös käyvätkö lääkkeesi keskenään yhteen, ovatko ne
  edelleen sopivia ikääsi nähden ja voisiko lääkehoidossa tehdä rahallista
  säästöä. Arviointiin kuuluu haastattelu ja saat arvioinnista kirjallisen
  raportin.

  Kihniön apteekista on saatavilla lääkehoidon arvioinnista kolme eri tasoa. Laajempi arviointi ja
  kokonaisarviointi on tarkoitettu henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä ja epäilevät
  lääkehaittaa. Ota yhteyttä puh. 040-1987215 ja kysy lisää.

  Lääkehoidon tarkistus 20 € Lääkehoidon arviointi 90 € Lääkehoidon kokonaisarviointi 200 €

  Laboratorio- tai lääkärikäynnit eivät sisälly hintaan

  Lue lisää
 • 24.11.2020
  Elintarvikevalvonnan tarkastus

  Ravintoloiden eteisaulassa  näkee usein hymyileviä naamoja - nyt tälläinen on meidänkin tuulikaapissa nähtävillä.


  Oiva-hymynaamoilla tiivistetään asiakkaille terveystarkastajan tarkastuskäynnin raportti. Se kertoo asiakkaille tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta.

  Apteekilla tarkastus tuli ajankohtaiseksi muuton jälkeen. Terveystarkastaja kävi läpi tiloja ja toimintaamme elintarviketurvallisuuden näkökulmasta. Samalla pohdittiin kehityskohteita tulevaisuuteen ja erilaisia vaihtoehtoja.


  Uudistetut tilat selvittivät kuitenkin tarkastuksen vaivatta, ja terveystarkastajan arvioin mukaan apteekkimme elintarviketurvallisuus oli oivallisella tasolla, täysillä hymynaamoilla

  Raportti on, sääntöjen mukaan, nähtävillä apteekin sisäänkäynnin yhteydessä.
  Lue lisää
 • 07.09.2020
  Syksyn Terveydeksi!-lehti on julkaistu

  Apteekin asiakafslehden uusin numero on nyt saatavilla apteekeissa. Lehdessä tietoa mm. lapsen ADHD:sta, iäkkään ravintolisistä ja tukkoisen nenän hoidosta. Lehti on maksuton.

  Lue lisää
 • 05.08.2020
  Kihniön Apteekin aukioloajat muuttoviikolla

  Tiistaina 11.8 klo 9-16


  Keskiviikkona 12.8 Suljettu. Kiireellisissä asioissa soita 040-1987215.

  Torstaista 13.8 alkaen auki arkisin
  9-17 ja lauantaisin 9-15 osoitteessa Kihniöntie 16

  Lue lisää
 • 29.07.2020
  Läksiäiskahvit 4.8

  Luopuva apteekkari Petteri Pietikäinen järjestää läksäiskahvit tiistaina 4.8 kello 9-17 vanhalla apteekilla osoitteessa Prunnintie 6. Tervetuloa.

  Lue lisää
 • 05.06.2020
  Kesäaukioloajat

  Apteekki palvelee 1.6-31.8 välisenä aikana:


  ma-pe 9-17
  la 9-15

  Lue lisää
 • 09.05.2019
  Kihniön apteekki mukana kansallisessa syöpätutkimuksessa
  Kihniön apteekki mukana kansallisessa syöpätutkimuksessa
  Lue lisää
 • 16.10.2018
  Miksi lääkkeitä ei voi palauttaa

  MIKSI LÄÄKKEITÄ EI VOI PALAUTTAA?

  Vaikka lääkepakkaus olisi edellispäivänä ostettu ja yhä avaamaton, apteekki ei voi korvata palautetun lääkkeen hintaa asiakkaalle. Lääketurvallisuussyistä palautettua lääkettä ei voida laittaa uudelleen myyntiin.

  Apteekki on vastuussa myymiensä lääkkeiden laadusta ja siitä, että lääkkeitä on ennen asiakkaalle luovuttamista säilytetty ainoastaan apteekissa, lääketukkukaupassa ja lääke­tehtaassa.

  Lääketurvallisuutta kehitetään edelleen. Helmikuusta 2019 lähtien EU-maissa myytävissä reseptilääkepakkauksissa on oltava aitouden takaava turvamerkintä. Se varmistaa, että asiakkaat eivät saa väärennettyjä resepti­lääkkeitä apteekista. Valmistaja laittaa lääketehtaalla resepti­lääkepakkaukseen turvamerkinnät eli yksilöivän koodin ja peukaloinnin estävän mekanismin. Apteekit tarkistavat turva­ominaisuudet siinä vaiheessa, kun toimittavat lääkkeet asiakkaille.

  Vaikka lääkkeistä ei saa rahaa takaisin, ympäristön kannalta on tärkeää toimittaa käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin asianmukaisesti hävitettäviksi.

  Kuva: Pexels

  Julkaistu: Terveydeksi! 3/2018

  Lue lisää

Kihniön apteekki

   Kihniöntie 16

39820 KIHNIÖ

   03 448 4214

   kihnion.apteekki@apteekit.net

www.kihnionapteekki.fi