Laajennamme palveluja - annosjakelu apteekista

Koneellisessa annosjakelussa perinteinen lääkkeiden jakelu dosettiin korvataan erityisen robotin suorittamalla lääkejakelulla. Siinä asiakkaalle toimitetaan kerralla kahden viikon lääkeannos nauhana, jossa ovat peräkkäin esim. Ma aamulääkkeet – ma päivälääkkeet – ma iltalääkkeet – ti aamulääkeet jne. Kun lääkerulla lähenee loppuaan, tilataan uudet lääkkeet apteekilta.

 

Lääkkeiden mukana seuraa aina annostuskortti, josta näkee kyseisen lääkejakson sisällön – tämä lista on helppo ottaa vaikka lääkärille mukaan. Tutkimusten mukaan annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta, sillä ihmisten tekemät inhimilliset jakeluvirheet jäävät pois. Lisäksi annosjakeluasiakkaan kokonaislääkityksen arvioidaan erikseen sekä hoitavan lääkärin että apteekin toimesta, mikä usein parantaa lääkityksen tarkoituksenmukaisuutta ja turvallisuutta. Apteekki myös huolehtii annosjakelussa mukana olevien lääkkeiden reseptien uusimisesta.

 

Annosjakelu myös yleensä vähentää asiakkaiden lääkekuluja, sillä tarkastuksen yhteydessä arvioidaan lääkityksen tarpeellisuutta ja taloudellisuutta (esim. kelakorvaukset), lääkkeet jaetaan edullisinta vaihtoehtoa käyttäen ja asiakkaalta veloitetaan vain toimitetuista lääkkeistä (2 viikon erä kerrallaan). Näin kotiin ei lääkityksen muuttuessa kerry useita vajaita lääkepakkauksia.

 

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu sopii henkilöille, joilla on esim. runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä annostelussa. Olemme aloittaneet annosjakeluyhteistyön Kolmostien Terveyden kanssa, koskien alueen kotihoitoa ja hoitokoteja. Lisäksi tarjoamme palvelua myös yksityisille ihmisille. Jos kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä apteekkiin!

 

Lue lisää:

https://www.apteekki.fi/apteekki-palvelut/annospussipalvelu

https://www.oma-annos.fi/potilaalle/