Maalaisapteekista yksilöllisesti

Palvelut

Itsehoito

 

Uudessa palveluvalinnassa on helppo kulkea lastenvaunujen tai pyörätuolinkin kanssa. Laajat tilat mahdollistavat myös turvavälien pitämisen. Tuotteet on pyritty hyllyttämään selkeästi ja valikoima laajana.  Neuvomme mielellämme tuotteiden valinnasta ja oikeasta käytöstä. Itsehoitoon tarkoitetut lääkkeet soveltuvat lievien ja tilapäisten oireiden hoitoon – tarvittaessa ohjeistamme käymään lääkärin vastaanotolla.

 

Mikäli valikoimissamme ei ole toivomaasi tuotetta, pyrimme tilaamaan sen. Usein toivottu tuote saadaan jo seuraavaksi päiväksi. 

 

Reseptien suoratoimitus

 

Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä opastamme sinua lääkkeiden oikeassa ja turvallisessa käyttössä sekä tarkistamme onko lääkkeilläsi mahdollisia yhteisvaikutuksia. Tarvittaessa olemme yhteydessä lääkäriin puolestasi. Saat myös hintaneuvontaa, mikäli lääkkeellesi on olemassa edullisempia, vastaavia valmisteita. 

 

Lääkepakkaukseen liimattavassa ohjetarrassa on aina merkittynä reseptin voimassaoloaika ja reseptin jäljellä oleva lääkemäärä.

 

Meillä on aikaa keskustella luottamuksellisesti kanssasi sinulle tärkeistä asioista. Jos koet aiheen arkaluonteiseksi, voit pyytää keskustelua apteekin toimistotiloissa tai soitella apteekille myöhemmin uudelleen.

 

Reseptilääkettä hakiessa sinun tulee esittää kelakortti tai jokin muu virallinen henkilöllisyystodistus. Mikäli joku toinen henkilö asioi puolestasi apteekissa, tarvitsee hän sinun kelakortin tai potilasohjeen kyseisestä lääkkeestä sekä tiedon noudettavan lääkkeen nimestä tai käyttötarkoituksesta.

 

Reseptien uusinta

 

Lähetämme reseptin uusimispyynnön lääkärille, joka päättää uusinnasta. Halutessasi saat tekstiviestin uusinnasta matkapuhelimeesi. Reseptin uusimismaksu on 3e/kerta. Voit myös itse lähettää reseptiesi uusimispyynnön kanta.fi -sivuston kautta. Tämä edellyttää tunnistautumista mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnusten avulla.

 

Mikäli hoidat toisen ihmisen apteekkiasioita, tarvitset apteekin kautta tehtäviin uusintapyyntöihin valtakirjan. Valtakirjan voi tehdä yhtä asiointikertaa varten tai kolmeksi vuodeksi. Pyydä valtakirja apteekilta – tai täytä se sähköisesti Suomi.fi palvelussa.

 

Laskelmat ja lääkelistaukset

 

Mikäli reseptilääkkeistä hakee muualta korvauksia myöhemmin, on ostoksesta hyvä pyytää erillinen, laajempi laskelma. Näitä käytetään esim. vakuutusyhtiöiden kohdalla. Lisäksi voimme tulostaa listauksen, jossa näkyvät halutun ajanjakson lääkeostot, esim. viimeisen vuoden lääkeostot toimeentulo- tai hoitotukihakemuksen yhteyteen.

 

Ulkomaille matkustettaessa mukaan otettavista reseptilääkkeistä tulee mukana olla resepti. E-reseptin kopion voi tulostaa itse tai pyytää apteekilta.  Schengenmaihin (mm. Sveitsi) matkustaessa joistakin lääkkeistä täytyy olla mukana erillinen Schengentodistus. Mikäli lääke on meiltä toimitettu, voimme laatia tämän maksullisen todistusen sinulle.

 

Lääkehoidon tarkastus

 

Jos sinulla on paljon lääkkeitä ja epäilet vaivasin johtuvan lääkkeen haittavaikutuksesta, tarjoamme erillaisia lääkehoidon arviointi palveluita, joissa erityispätevyyden suorittanut ammattilainen haastattelee sinua ja tarkistaa, että lääkityksesi on hoitosuositusten mukainen. Kysy lisää apteekista. Palvelut ovat maksullisia.

 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

 

Kotiinkuljetuspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti Kihniön alueella asuville asiakkaillemme, joilla kertyy matkaa apteekkiin tai asiointi apteekissa on muuten hankalaa. Kihniön alueelle tapahtuvasta lääkkeiden kotiinkuljetuksesta perimme 5 euroa +0,20eur/km toimituskerralta. Muualle tapahtuvasta kuljetuksesta voidaan sopia tapauskohtaisesti.

 

Lääkkeiden kotiinkuljetus sovitaan aina farmaseutin tai proviisorin kanssa, joka lääketilauksen yhteydessä kartoittaa lääkkeiden oikeaa ja turvallista käyttöä sekä ostosten maksutapaa. Asiakas tunnistetaan kelakortin kautta lääkkeiden luovutuksen yhteydessä.

 

Tiliasiakkuus

 

Tiliasiakkuus on mainio keino helpottaa asiointia, kun lääkkeiden noudosta huolehtii omainen tai kotihoito. Laskun voi saada paperisena, e-laskuna tai suoramaksuna. 

 

Lääkejätteiden vastaanotto

 

Vanhentuneet tai käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekillemme hävitettäväksi. Lääkkeet voi palauttaa alkuperäisissä pakkauksissa, kunhan niistä on omat henkilötiedot poistettu. Vanhat elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet tulee pakata erikseen. Neulat ja ruiskut pakataan läpäisemättömään pakkaukseen, erikseen muista lääkkeistä.

 

Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei turvallisuussyistä voi palauttaa myyntiin. Ne toimitetaan apteekistamme ongelmajätelaitokselle.

 

Terveydeksi!-lehti

 

Jaamme apteekissamme Terveydeksi! -lehteä, joka on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Oheisesta linkistä voi lukea lehden digiversion sekä selata aiemmin ilmestyneitä lehtiä: http://www.terveydeksi.fi/. Terveydeksi-lehden välistä löytyy myös apteekkimme oma tiedotuslehtinen. Siinä pyrimme kertomaan ajankohtaisista tai uusista asioista.

 

Kanta-asiakkuus

 

Kanta-asiakas järjestelmällä haluamme palkita asiakkaita, jotka keskittävät ostoksensa meille. Kaikki ostokset kartuttavat bonuksia- jota myöten alennusprosenttisi nousee. Systeemi on helppo, alennuksen saa aina heti suoraan kassalla, kuhan vain liityt kanta-asiakkaaksi meille ja näytät kelakorttisi aina meillä asioidessasi. 

 

 

 

Palvelemme

arkisin 9.00 – 17.00
la 9.00 – 13.00

Kihniön apteekki

   Kihniöntie 16

39820 KIHNIÖ

   03 448 4214

   kihnion.apteekki@apteekit.net

www.kihnionapteekki.fi